БАГАТОРІВНЕВИЙ АНАЛІЗ ВІДЕОЗОБРАЖЕННЯ НА БАЗІ RASPBERRY PI ТА CHATGPT-4 VISION - Роботько, С. П. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2025)
У сучасному світі технології комп'ютерного зору та штучного інтелекту швидко розвиваються, відкриваючи нові горизонти для аналізу та інтерпретації відеозображень. Ця стаття представляє багаторівневий підхід до аналізу відеозображень, використовуючи платформу Raspberry Pi та передову модель ChatGPT-4 Vision. Основна увага приділяється методам покадрового аналізу зображень та комбінуванню різних підходів для підвищення точності та ефективності системи. Досліджено можливості Raspberry Pi 5 у виконанні складних обчислень для розпізнавання об'єктів та аналізу зображень у реальному часі. Розглянуто різні методи аналізу зображень, включаючи традиційні алгоритми обробки, методи машинного навчання та глибокого навчання з використанням згорткових нейронних мереж. Особливу увагу приділено інтеграції з моделлю ChatGPT-4 Vision, яка надає потужні можливості для розпізнавання та семантичного розуміння зображень. Запропоновано методики комбінування результатів різних рівнів аналізу для досягнення більш точних та надійних результатів. Показано, як поєднання апаратних можливостей Raspberry Pi з передовими алгоритмами штучного інтелекту може бути ефективним рішенням для широкого спектру застосувань, таких як системи безпеки, автоматизація, медична діагностика та наукові дослідження. У висновках підкреслюється важливість багаторівневого підходу до аналізу зображень та потенціал використання доступного апаратного забезпечення для реалізації складних задач комп'ютерного зору. Результати цього дослідження можуть стати основою для подальших розробок та вдосконалення систем аналізу відеозображень, сприяючи розвитку галузі загалом.