ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ ТУРБІННОГО ВИМІРЮВАЧА ШВИДКОСТІ ПОТОКУ ГАЗУ ДЛЯ ЕКСПРЕС-ПОВІРКИ ПОБУТОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ - Бакулін, Є. М.; Сидоренко, С. П.; Дарвай, І. Я.; Рибіцький, І. В.; Карпаш, М. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Розглянуто нові методологічні підходи до реалізації методів і засобів експрес-повірки побутових лічильників газу шляхом використання спеціалізованих сучасних високоточних портативних пристроїв обліку швидкості потоку газу. Проведено серію експериментальних досліджень з допомогою пристрою Hontzsсh HFA-Ex, які підтверджують, що на його базі може бути створена переносна установка для експрес-повірки побутових та промислових лічильників газу без їх демонтажу