УСТАНОВКА ЕКВІВАЛЕНТНОГО ВИТІСНЕННЯ ІЗ СТАБІЛІЗАЦІЄЮ ВИТРАТИ З КОМУТОВАНИМИ ТОРЦЕВИМИ СОПЛАМИ - Присяжнюк, Т. І.; Петришин, І. С.; Бас, О А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Проведено аналіз існуючих установок еквівалентного витіснення. Сформульовано основні питання, що потребують вирішення. Запропоновано в якості регулятора витрати використати керований клапанами набір сопел, відкаліброваних на витрати, які відповідають 2n л/год, де n – порядковий номер сопла. При такому підборі сопел забезпечується регулювання витрати з дискретністю 1 л/год в діапазоні від 1 до 255 л/год при використанні всього восьми сопел з пропускною здатністю 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64 і 128 л/год. Проведено метрологічний аналіз установки еквівалентного витіснення зі стабілізацією витрати з комутованими торцевими соплами.