ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІСКРОБЕЗПЕКИ НИЗЬКОВОЛЬТНИХ ВИМІРЮВАЛЬНИХ КІЛ У ВУГІЛЬНИХ ШАХТАХ - Лопатін, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2021)
В даний час є велика кількість літератури з безпеки силових електричних кіл, проте повністю відсутнє в них питання безпеки використання вимірювальних кіл в вугільних шахтах. А вимірювальне коло є важливою невід'ємною складовою діагностики та інформативності систем управління гірничо-шахтного устаткування. У статті наочно показано рішення задачі безпеки використання вимірювальних кіл в вугільних шахтах. Виявлено допустимі параметри і знайдені співвідношення цих параметрів, які забезпечують іскробезпечність вимірювальних кіл. Запропоновано безкамерна методика оцінки іскробезпеки вимірювальних кіл. Розглянуто приклад застосування розробленої методики на прикладі конкретного датчика контролю типу 4201 ДСТ-10 мобільної системи контролю типу «МАК-2». Показано впровадження розробленої методики на двох вугільних шахтах України та апробація на п'яти зарубіжних конференціях