ВИМІРЮВАННЯ В’ЯЗКОСТІ НАФТОПРОДУКТІВ ЗРІВНОВАЖЕНИМИ ЕЛЕКТРОФЛЮЇДНИМИ МОСТОВИМИ ПЕРЕТВОРЮВАЧАМИ - Юрчевський, Є. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Проаналізовані відомі методи і прилади вимірювання в'язкості нафтопродуктів. Обгрунтована необхідність у розробленні засобів вимірювання з використанням вимірювальних перетворювачів, які позбавлені рухомих механічних і електромеханічних елементів. Запропоновано варіанти конструкцій, описано принцип роботи та переваги електрофлюїдних перетворювачів. Представлені гідравлічні схеми та рівняння статичних характеристик зрівноважених мостових електрофлюїдних перетворювачів в'язкості нафтопродуктів. Дано рекомендації щодо вибору схемних варіантів мостових електрофлюїдних перетворювачів та способу їх зрівноваження. Представлені структурні схеми, елементи конструкцій, програмного забезпечення та описано принцип роботи пристроїв вимірювання в’язкості нафтопродуктів зі слідкуючим та розгортальним зрівноваженням.