ВИЗНАЧЕННЯ ГУСТИНИ ПРИРОДНОГО ГАЗУ ЗВЕДЕНОЇ ДО СТАНДАРТНИХ УМОВ НА ПРОМИСЛОВИХ ВУЗЛАХ ОБМІНУ ГАЗУ - Власюк, Я. М.; Кісіль, І. С. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Теоретично обґрунтована можливість визначення густини природнього газу зведеної до стандартних умов по тиску і температурі на промислових вузлах обміну газу при послідовному з’єднанні сопла Вентурі і масового витратоміра газу. Приведені отримані аналітичні залежності, які описують взаємозв’язок густини природного газу зведеної до стандартних умов по тиску і температурі і параметрів сопла Вентурі та результатів вимірювання витрати газу масовим витратоміром, а також тиску і температури природного газу на вузлі обліку. Приведений зовнішній вигляд густиноміра, який реалізує запропоновану методику визначення густини природного газу безпосередньо в умовах промислових вузлів обміну газу.