APPLICATION OF AXISSYMMETRIC PROFILE ANALYSIS FOR MEASURING SURFACE TENSION AT HARMONIC SURFACE OSCILLATIONS - Жолоб, С. А.; Makievski, A. V.; Miller, R.; Файнерман, В. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Тензіометрія аналізу профілю як розвиток стандартного аналізу осесиметричної форми краплі використана для вимірювання поверхневого натягу рідин методом форм крапель і бульбашок різних конфігурацій. Алгоритм швидкого пошуку застосований для розрахунку ортогональної відстані між точками експериментального профілю і теоретичним профілем. Встановлена прийнятна стабільність результатів в діапазоні до 60% зміни об'єму краплі або бульбашки. За результатами вимірювань оцінені параметри вязкоеластічності.