МЕТРОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ УДОСКОНАЛЕНОГО МЕТОДУ ЕЛАСТОГРАФІЇ ЩИТОВИДНОЇ ЗАЛОЗИ ЛЮДИНИ - Vytvitska, L. A.; Lavruk, H. Z.; Voevoda, O. R. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Описана фізична суть еластографічного методу контролю та діагностики стану щитовидної залози людини. Встановлено основні характеристики та критерії для проведення діагностування. Проаналізовані фактори впливу на достовірність контролю. Наведено рекомендації для підвищення точності контролю. Проведений розрахунок методичної невизначеності, який підтвердив достатньо високу точність методу еластографії.