ЗАДАЧА ВИЯВЛЕННЯ ТА КРИТЕРІЇ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Кропивницька, В. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
У статті сформовано структуру системи формування рішень і модель проекту рішень. Проаналізовано особливості задач виявлення відхилень технологічних процесів від нормального режиму роботи в умовах невизначеності. На основі аналізу В-критерію і критерію Неймана-Пірсона розроблено функціональні структури пристроїв обробки даних, що реалізують процедуру перевірки відношення правдоподібності. Доведено переваги критерію Неймана-Пірсона.