КРИТЕРІЇ ПОДІБНОСТІ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ДЕТАЛЕЙ ЦИЛІНДРИЧНОГО ШАРНІРА - Сторож, Я. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Побудована параметрична двовимірна скінчено-елементна модель циліндричного шарніра. Проведено дослідження напружено-деформованого стану циліндричного шарніру в широкому діапазоні зміни геометричних і силових параметрів моделі. Показана можливість і доцільність використання критеріїв подібності для прогнозування напружено-деформованого стану таких конструкцій, запропоновано критерії подібності, а також виявлено обмеження, при яких можливе використання аналітичного розв’язку контактної задачі двох циліндрів (контактна задача Герца-Бєляєва).