ПІДВИЩЕННЯ ІНФОРМАТИВНОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-МЕХАНІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МАТЕРІАЛУ МЕТАЛОКОНСТРУКЦІЙ ДОВГОТРИВАЛОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ - Карпаш, М. О.; Доценко, Є. Р. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Запропоновано новий підхід до розрахунку інформативного параметру, який характеризує теплопровідність. Даний параметр в комплексі із твердістю використовується для визначення фактичних фізико-механічних характеристик матеріалу металоконструкцій довготривалої експлуатації. Запропоновано удосконалений нейромережевий підхід для визначення межі текучості матеріалу. Описані результати експериментальних досліджень на зразках матеріалу магістральних трубопроводів