СИСТЕМА ОЦІНЮВАННЯ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ПРОТОЧНОЇ ЧАСТИНИ ДВОСТУПЕНЕВОГО НАГНІТАЧА ПРИРОДНОГО ГАЗУ НА ОСНОВІ НЕЧІТКОЇ ЛОГІКИ - Гарасимів, В. М.; Гарасимів, Т. Г.; Мойсеєнко, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Синтезовано систему оцінювання технічного стану проточної частини двоступеневого відцентрового нагнітача (ВЦН) природного газу із використанням основних понять та визначень нечіткої логіки, що підвищує ефективність прийняття відповідних рішень для оцінювання технічного стану проточної частини двоступеневого ВЦН. Експериментальну перевірку синтезованої системи виконано за місяць до капітального ремонту двоступеневого нагнітача на КС-39 «Прогрес» і місяць після нього, під час якої, на основі розробленої бази правил та логічної обробки нечітких даних, зроблено висновок, що технічний стан проточної частини нагнітача – допустимий. Даний результат збігається із реальним станом проточної частини нагнітача.