МОБИЛЬНЫЕ СИСТЕМЫ КОНТРОЛЯ В ГОРНОЙ И НЕФТЕГАЗОВОЙ ОТРАСЛЯХ - Лопатин, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Розглянуто проблеми мобільних систем контролю (МСК) в гірничий і нафтогазовій галузях. У конкретній залежності від об'єкта контролю та необхідних вимог точності показано: організація управління, узгодження, структурування і принципи об'єднання в складну структуру мобільної системи контролю. Викладений матеріал дає можливість зрозуміти структуру мобільної системи контролю та її відмінні риси від раніше відомих систем технологічного контролю, а також можливі рішення реалізації складових і принципи побудови МСК. Сформульовано протиріччя при синтезі МСК і вказано можливі шляхи їх подолання. Показано технологічний контроль МСК у гірничий галузі, що виконаний особисто автором.