ЗАСТОСУВАННЯ ОПТИЧНО-ЕЛЕКТРОННОГО МЕТОДУ ВИМІРЮВАННЯ ПАРАМЕТРІВ КОЛЬОРУ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Хорошайло, Ю. Е.; Єфіменко, С. А.; Шляхов, В. В.; Сотнік, С. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Ціль – вимірювання кольору для контролю якості природного газу. Визначено основні положення застосування оптоелектронного методу вимірювання кольору для контролю якості природного газу. Розглянуто особливості процесу контролю параметрів газу. Запропоновано оптоелектронний метод і реалізує його пристрій. Запропонований пристрій – датчик кольору в якому використовується більше трьох фотоприймачів, що дає можливість шляхом систематичних перетворень сигналів відтворювати криву складання кольору і істотно спростити процес його налаштування.