СПОСІБ ДОСЛІДЖЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ЗАТУХАЮЧИХ КОЛИВАНЬ МЕХАНІЧНИХ СИСТЕМ - Стрілецький, Ю. Й.; Дунець, Р. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Розроблено спосіб дослідження вільних коливань механічних систем на основі ітераційного підбору частоти і коефіцієнта затухання лінійної моделі гармонійного коливання, параметри якої шукаються шляхом апроксимації. Розроблено алгоритми обробки даних які дозволяють проводити декомпозицію сумарного коливання на частотні складові, які утворені модами коливальної системи. Запропоновані алгоритми обробки дозволяють збільшити інформативність дослідження вільних коливань механічних коливальних систем і можуть застосовуватись при розробці нових методів неруйнівного контролю.