МЕТОДИКА ПІДВИЩЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ РЕНТГЕНІВСЬКОГО КОНТРОЛЮ - Витвицька, Л. А.; Витвицький, З. Я.; Лаврук, Х. З. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Проаналізовані основні параметри, які характеризують чутливість рентгенівського контролю, встановлено залежність якості видимого зображення об’єкта, отриманого на рентгенівській плівці, від іі складу, властивостей та способів оброблення. Теоретично обгрунтована та експериментально підтверджена удосконалена методика оброблення рентгенівської плівки, яка полягає у збудженні ультразвукових коливань в проявнику до і під час її проявлення, що приводить до істотного підвищення чутливості при меншому променевому навантаженні на об’єкт контролю.