РЕГРЕСІЙНІ МЕТОДИКИ ВИЗНАЧЕННЯ ПОВЕРХНЕВОЇ ЕНЕРГІЇ РІДИН МЕТОДОМ ЛЕЖАЧОЇ І ВИСЯЧОЇ КРАПЕЛЬ - Кісіль, Р. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Описана суть регресійних методик визначення поверхневої енергії рідин методами лежачої і висячої крапель, а також критерії, за допомогою яких можна порівняти експериментальний і теоретичний профіль таких крапель. Приведені схема установки, яка дозволяє отримати експериментальний профіль крапель, програми, які дозволяють отримати теоретичний профіль висячих крапель для заданих їх параметрів, а також табличні і графічні результати розрахунку теоретичного профілю висячої краплі