МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ В ЗАДАЧАХ СТАБІЛІЗАЦІЇ РОЗРІДЖЕНИХ ПІСКІВ ОДНОСПІРАЛЬНОГО КЛАСИФІКАТОРА - Мацуй, А. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Метою роботи є математичне моделювання процесів і створення на цій основі адаптивної системи автоматичного керування розрідженням пісків. Дослідження виконувалися запропонованим методом поетапного розрідження. Розглянуто двоступеневий принцип керування. Перший принцип інваріантного керування забезпечує розрідження пісків у приймальному пристрої завиткового живильника з заданою похибкою. Друга ступінь реалізує принцип слідкування і ліквідує допущену похибку в процесі підготовки пісків до завантаження у кульовий млин. Знайдені аналітичні залежності і алгоритм для здійснення цих принципів. Визначені налагоджувальні параметри для здійснення інваріантного керування. Отримало подальший розвиток теоретичне обґрунтування процесів автоматичної стабілізації розрідження пісків механічних односпіральних класифікаторів. Вперше теоретично обґрунтовано двоступеневий принцип та запропоновано функціональні схеми реалізації адаптивної самоналагоджувальної системи керування розрідженням пісків односпірального класифікатора. Це гарантує підвищення ефективності роботи кульового млина.