ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ДІАГНОСТИКА БЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ ЗА ДОПОМОГОЮ АКУСТИЧНОГО ІМПАКТ-МЕТОДУ - Кучер, О. Р.; Ровінський, В. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
В роботі розглянуті особливості діагностування бетонних конструкцій за допомогою акустичних низькочастотних коливань. Експериментально було підтверджено наявність модальних резонансів в зразках паралелеподібної форми. Запропоновано алгоритм виділення інформаціних складових для визначення швидкості поширення акустичних коливань та модуля Юнга, який дозволяє полегшити пошук резонансних частот в плоских структурах.