СПОСОБИ СИНТЕЗУ НЕЙРОННИХ КОНТРОЛЕРІВ ДЛЯ КЕРУВАННЯ НЕЛІНІЙНИМИ ОБ’ЄКТАМИ ДРУГОГО ПОРЯДКУ - Наконечний, М. В.; Наконечний, Ю. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розглянуто способи синтезу, особливості формування навчальних послідовностей і методи навчання нейронних контролерів. Проведено аналіз результатів моделювання систем автоматичного управління, побудованих на базі синтезованих контролерів