БІСПЕКТРАЛЬНИЙ ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПРИЛАД КОНТРОЛЮ ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Маркін, М. О.; Порєв, В. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розглянуті методичні питання використання телевізійних засобів для вимірювання температури та особливості реалізації схем формування моноспектральних сигналів в мультиспектральних телевізійних пірометрах. Запропоноване нове технічне рішення біспектрального телевізійного пірометра, яке базується на використанні фізичної залежності пропускання фотонів в кремнії від довжини хвилі випромінення