ДОСЛІДЖЕННЯ ПЕРЕХІДНОГО ІМПЕДАНСУ ІЗОЛЯЦІЙНОГО ПОКРИТТЯ ПІДЗЕМНИХ МЕТАЛЕВИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Запропоновано метод вимірювання перехідного імпедансу між підземним металевим трубопроводом і оточуючим його грунтом. При вимірюванні перехідного імпедансу шукається відношення напруги на трубопроводі до густини струму через його поверхню. Густина струму через досліджувану поверхню вимірюється безконтактно. Напруга на трубопроводі в місці дослідження імпедансу визначається розрахунково за результатами вимірювань напруги на його краях. Затримка поширення сигналу для вибраного діапазону частот шукається за часом затримки радіоімпульсу і з використанням миттєвого спектру.