УДОСКОНАЛЕНИЙ ПРИЛАД ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІЧНОГО ПОВЕРХНЕВОГО НАТЯГУ РОЗЧИНІВ ПОВЕРХНЕВО-АКТИВНИХ РЕЧОВИН МЕТОДОМ МАКСИМАЛЬНОГО ТИСКУ У БУЛЬБАШЦІ - Кісіль, І. С.; Кучірка, Ю. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розроблений удосконалений однокапілярний прилад для вимірювання поверхневого натягу рідин методом максимального тиску у бульбашці, який дозволяє отримувати результати з більшою точністю у порівнянні із відомими приладами. Здійснений аналіз інструментальної похибки такого приладу. Розроблені методики вимірювання таким приладом поверхневого натягу однокомпонентних рідин і розчинів поверхнево-активних речовин