АЛГОРИТМІЧНИЙ МЕТОД ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ ЛОПАТКОВИХ КОНЦЕНТРАТОМІРІВ ПАПЕРОВОЇ МАСИ - Романюк, О. М.; Кріль, Б. А.; Кріль, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
В статті розглянуто алгоритмічний метод підвищення точності лопаткових концентратомірів, при реалізації якого вимірюється сила струму через навитку магнітоелектричного перетворювача в усталеному режимі при русі вимірювальної лопатки в обидва боки. Таким чином, можна мінімізувати похибку, яка виникає внаслідок впливу зміни швидкості течії паперової пульпи відносно вимірювальної лопатки концентратоміра. Наведено блок – схему концентратоміра паперової пульпи з компенсацією впливу швидкості потоку паперової пульпи. Розглянуто залежності від часу струму та напруги на виходах головних блоків запропонованого концентратоміра паперової пульпи. Описано вплив швидкості течії та концентрації паперової пульпи на залежності струму через навитку магнітоелектричного перетворювача від часу.