ПРОМЫШЛЕННЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ МЕТОДА ВАТТМЕТРИРОВАНИЯ СТАНКА-КАЧАЛКИ СКВАЖИННОЙ ШТАНГОВОЙ НАСОСНОЙ УСТАНОВКИ - Лопатин, В. В.; Ангеловский, И. Н. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
В роботі проаналізовані недоліки ваттметрування за типовими методиками контролю із застосуванням струмових кліщів різних авторів. Запропоновано вирішення проблеми методу ваттметрування верстата-качалки (ВК) свердловинної штангової насосної установки (СШНУ) в процесі її експлуатації і правильного балансування. Мета роботи - визначення впливу неврівноваженості ВК на споживання електроенергії шляхом вимірювання споживаної активної і реактивної її складових за допомогою мікропроцесорного лічильника електроенергії. За запропонованим авторами ваттметричним методом контролю можна заощадити тільки на одній СШНУ до півмільйона гривень за один рік її експлуатації.