ОСОБЛИВОСТІ ІНТЕРПОЛЯЦІЇ ПОЛОЖЕННЯ ТОЧОК ШТАНГОВОЇ КОЛОНИ У ВИКРИВЛЕНИХ СВЕРДЛОВИНАХ - Євчук, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Проаналізовано алгоритми сплайн- інтерполяції положення точок штангової колони та сформульовано умови допустимості результатів інтерполяції. Показано, що використання згладжуючого сплайну дозволяє отримати фізично коректні результати з точки зору максимального відхилення від осі стовбура свердловини та кривини штангової колони.