ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ЗВАРНИХ З’ЄДНАНЬ ТРУБ МЕТОДОМ СПЕКЛ-ІНТЕРФЕРОМЕТРІЇ - Банахевич, Ю. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Використовуючи розрахунково-експериментальний метод, вирішено обернену задачу теорії оболонок з залишковими деформаціями з використанням експериментальних даних, які визначені методом спекл-інтерферометрії. Отримано розподіл залишкових напружень біля кільцевих зварних швів магістральних трубопроводів