ДОСЛІДЖЕННЯ ВТРАТ ТОЧНОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ОБ’ЄМУ ПІСКОВОГО ТІЛА ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЙНОМУ СПРАЦЮВАННІ СПІРАЛІ КЛАСИФІКАТОРА - Мацуй, А. М.; Кондратець, В. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Метою роботи є дослідження впливу експлуатаційного спрацювання робочих елементів спіралі механічного односпірального класифікатора на втрати точності вимірювання об’єму піскового тіла та відпрацювання напрямів можливого підвищення точності визначення технологічного параметра. Дослідження виконувалися запропонованим методом графоаналітичного моделювання та аналітичного описання процесу. При однаковій висоті пісків у міжвитковому просторі спіралі у випадку спрацювання робочих елементів їх об’єм зменшується. Відносне зменшення об’єму пісків при граничному спрацюванні робочих елементів до 0,04 м складає 30,63…9,95% в діапазоні зміни їх висоти від 0,1585 м до 0,317 м. Запропоновано напрям врахування таких відхилень.