ПРОБЛЕМА ВІДМОВИ ДАВАЧІВ І ЇХ КОЛЕКТИВНОГО СПРАЦЮВАННЯ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ АВТОМАТИЧНОЇ СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ - Фешанич, Л. І.; Семенцов, Г. Н. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Розглядається важлива науково-практична задача, яка полягає в удосконаленні системи антипомпажного керування відцентровим нагнітачем газоперекачувального агрегату з газотурбінним приводом дотискувальної компресорної станції підземного сховища газу шляхом розв’язання проблеми усунення відмов давачів і їх помилкового спрацювання при її експлуатації. Розв’язання цієї проблеми пов’язане з необхідністю комплексного оброблення інформації, яка поступає одночасно від великої кількості давачів. Тому необхідно розглянути, методи, що зводяться до об'єднання кількох давачів первинної інформації в один комплексний давач за допомогою пристрою вибору, що забезпечує видачу результуючого сигналу в залежності від вихідних сигналів давачів. Важливим завданням є вибір кількості давачів первинної інформації, що входять в комплексний давач з однакових давачів первинної інформації, при отриманні сигналу від яких має спрацювати система антипомпажного захисту і керування.