ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ НЕЛІНІЙНИХ ОПОРІВ В СИСТЕМАХ ЦИФРОВОЇ ОБРОБКИ СИГНАЛІВ - Євчук, О. В.; Ровінський, В. А.; Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Показано, що імітація нелінійних елементів електронної техніки є надзвичайно важливою задачею в цифровій обробці сигналів при проектуванні діагностичної апаратури. До програм, які реалізують функції імітації, ставляться вимоги максимальної швидкодії обробки сигналів і високої стійкості отриманих результатів. Розглянутий підхід дозволяє успішно розв’язати поставлені завдання. При цьому пропонується застосовувати модифікований метод цифрових хвилевих фільтрів, які до цього часу використовувалися при моделюванні лінійних селективних схем