МЕТОД СИНТЕЗУ ЕМПІРИЧНИХ МОДЕЛЕЙ З ВРАХУВАННЯМ ПОХИБОК ВИМІРЮВАНЬ - Горбійчук, М. І.; Щупак, І. В.; Осколіп, Т. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Зроблено аналіз впливу похибок на результат синтезу емпіричних моделей за допомогою генетичного алгоритму. Отримані залежності для визначення параметрів моделі з врахуванням похибок вимірювань відповідних технологічних параметрів і показано на конкретному прикладі моделювання роботи газоперекачувального агрегату, що при існуючих засобах вимірювань похибки приладів незначно впливають на точність отриманих емпіричних моделей