МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВІБРОАГРЕГАТІВ ДЛЯ ЛИВАРНОГО ВИРОБНИЦТВА - Нісонський, В. П. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Розглянуто методику побудови математичної моделі віброударного агрегата з ланцюгово-розгалуженим способом з’єднання твердих тіл пружними в’язями. Виконано числові розрахунки для моделі, яка відповідає вибивній промисловій гратці типу 31327. Показано вплив в’язкого опору на динамічний процес роботи вибивної гратки. Побудовано амплітудно-частотні характеристики і фазові портрети коливань технологічного навантаження. Показано можливість регулювання амплітуди коливань і віброприскорення шляхом відповідного вибору механічних параметрів вибивної гратки