ЕКСПРЕС-МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ КРАЙОВОГО КУТА ЗМОЧУВАННЯ ПОРИСТИХ ТІЛ - Боднар, Р. Т. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Проаналізовані відомі методи вимірювання крайового кута змочування пористих твердих тіл. Вказані їх переваги і недоліки та рекомендації щодо їх застосування. Запропоновано вдосконалений метод капілярного підняття з метою оперативного вимірювання крайового кута змочування пористих тіл. На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано використовувати цифрову обробку зображення змоченого пористого тіла, отриманого за допомогою цифрового мікроскопа