МЕТОД НЕРУЙНІВНОГО КОНТРОЛЮ СТАНУ СТІНОК МЕТАЛЕВОГО ТРУБОПРОВОДУ ЗА ЗМІНОЮ КОЕФІЦІЄНТА ПУАССОНА - Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2068)
Запропоновано оцінювати стан металу за зміною коефіцієнта Пуассона. Для неруйнівного контролю коефіцієнта Пуассона використовується нестаціонарне температурне поле. На прикладі пластини показано спосіб визначення коефіцієнта Пуассона за зміною віддалі між точками на її поверхні між якими проводиться нагрівання. Наведено структурну схему пристрою для проведення вказаних досліджень