Оптимальна дискретизація заданих кореляційною функцією сигналів - Ширмовська, Н. Г. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Приведена оцінка надмірності представлення інформації, яка задана за допомогою кореляційної функції. Запропонований спосіб аналітичного визначення оптимального кроку дискретизації вимірювальної інформації. Розглянутий ефект апертурної помилки і вимоги до тремтіння фронту сигналу синхронізації, а також питання передискретизації