Метрологічна модель звірення еталонів об’єму та об’ємної витрати газу дзвонового типу - Середюк, О. Є.; Когут, Я. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розглянуті технічна реалізація і метрологічний аналіз методології звірення еталонів об’єму та об’ємної витрати газу на базі дзвонових установок із застосуванням еталонних критичних сопел. Наведені результати чисельного аналізу метрологічної моделі звірення з використанням теорії невизначеності у вимірюваннях, які обґрунтовують можливість практичного застосування звірення у відповідності до чинної Державної повірочної схеми України для засобів вимірювання об’єму та об’ємної витрати газу