ДОДАТКОВІ ПОХИБКИ ВИМІРЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ В ТЕЛЕВІЗІЙНІЙ ПІРОМЕТРІЇ - Порєв, В. А.; Томащук, О. С. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Розглянуто проблему оцінки додаткових похибок при вимірюванні температури телевізійним пірометром. Запропоновано методики оцінки додаткових похибок вимірювання температури, обумовлених геометричним шумом та мікрозмінами коефіцієнта випромінювальної здатності і коефіцієнта пропускання середовища в ході неперервного технологічного процесу. Отримано аналітичні вирази для розрахунку додаткових відносних похибок вимірювання температури засобами телевізійної пірометрії.