ГЕНЕРАТОРЫ ЗОНДИРУЮЩИХ ИМПУЛЬСОВ ДЛЯ ПИТАНИЯ ПОРТАТИВНЫХ ЭЛЕКТРОМАГНИТНО-АКУСТИЧЕСКИХ ПРЕОБРАЗОВАТЕЛЕЙ - Мигущенко, Р. П.; Сучков, Г. М.; Тараненко, Ю. К.; Петрищев, О. Н.; Десятниченко, А. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Визначено основні положення з побудови потужних генераторів зондуючих імпульсів струму для живлення електромагнітно-акустичних перетворювачів (ЕМАП) різного призначення. Наведено конкретний приклад електричної схеми одного з варіантів виконання такого генератора. Показана висока ефективність застосування в кінцевих каскадах генератора потужних польових чи IGBT транзисторів. Встановлено, що запропоновані варіанти генераторів мають широку частотну смугу, дозволяють генерувати імпульси з піковою потужністю в десятки кВт і забезпечувати отримання амплітуд імпульсів відбитих з виробу, достатніх для роботи дефектоскопів, товщиномірів та інших пристроїв з ЕМАП.