Метод експрес-контролю поверхневого натягу твердих тіл - Витвицька, Л. А.; Рижан, Г. І.; Чуйко, М. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Запропоновано метод вимірювання поверхневих властивостей твердих пористих тіл, який базується на залежності діелектричних властивостей твердого тіла від ступеня змочуваності рідиною його поверхні