Автоматичне знаходження контурів дефектів шляхом аналізу зображень, отриманих ультразвуковими методами контролю - Бедзір, А. О.; Лютак, І. З. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Представлено підхід оброблення зображень, отриманих ультразвуковими методами, на основі Р-снейк алгоритму. Здійснено математичний опис алгоритму. Контур дефекта на зображенні аналізується за допомогою таких величин, як внутрішня енергія по контуру та зовнішня енергія околу ключових точок, що його формують. Р-снейк алгоритм модифіковано з метою оптимального виділення об’єктів з нечіткими границями