КОМП‘ЮТЕРНА СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ДОСТУПУ З ВИКОРИСТАННЯМ АВТОРИЗАЦІЇ ЗА ГОЛОСОМ - Горбійчук, М. І.; Соловій, Р. Р. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Розглянуті основні методи і алгоритми ідентифікації особи за голосом, а також розроблено комп‘ютерну систему контролю доступу, яка дозволяє вдосконалити стандартні парольні системи шляхом запровадження механізмів голосової авторизації. Удосконалено алгоритм виділення фрагментів голосу в аудіофайлах. Розроблено схему зберігання голосових даних користувачів з метою їх подальшого використання під час авторизації, підсистему голосової авторизації та розроблено відповідне програмне забезпечення комп‘ютерної системи.