ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ВИДУ РОБОЧОГО СЕРЕДОВИЩА НА КОЕФІЦІЄНТ ВИТРАТИ ТОРЦЕВИХ ЗВУЖУВАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ - Винничук, А. Г. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Представлені результати експериментальних досліджень з визначення комплексного коефіцієнта витрати торцевих звужувальних пристроїв, які застосовані в діагностувальних установках для побутових лічильників газу. Встановлені закономірності зміни комплексного коефіцієнта витрати у функціональній залежності від числа Рейнольдса, що дозволяє їх використовувати як первинні перетворювачі засобів вимірювання для різних видів робочих середовищ. Проведене узагальнення закономірностей зміни коефіцієнта витікання торцевих сопел від умов функціонування.