АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ УСТАНОВОК ПОТОЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ СТРУКТУРИ І СКЛАДУ ПОТОКІВ СВЕРДЛОВИН З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ НАФТОВІДДАЧІ ПЛАСТА - Райтер, П. М.; Кім, А. П.; Цих, В. С. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Приведений короткий аналіз сучасних досягнень в галузі методів та підходів діагностування потоків свердловин. Наведено приклади нових концепцій технології розробки родовищ шляхом об’єднання різних елементів повного робочого циклу, серед яких важливе місце займає концепція замкнутого циклу, а також технологія гідродинамічних досліджень. Описано види структур руху газорідинних сумішей в трубі свердловини, які можуть виникати внаслідок введення газу в потік і які здійснюють значний вплив на нафтовилучення з пласта. Проведено аналіз існуючих технологій та експериментальних установок поточного діагностування структури і складу потоків свердловин. Наведено результати такого аналізу та основні вимоги до реалізації нових технологій, які дозволять підвищити нафтовіддачу з пласта.