Визначення просторових координат перетворювача дефектоскопу у процесі контролю - Сєрий, К. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Описана методика автоматичного визначення просторових координат вимірювального перетворювача дефектоскопа разом із просторовими координатами поверхні об’єкта контролю. Показана можливість її реалізації з використанням оптичних приладів з ПЗЗ-двомірними матрицями