ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНИХ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОКТАНОВОГО ЧИСЛА АВТОМОБІЛЬНОГО БЕНЗИНУ - Клепач, М. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
На основі проведеного аналізу існуючих способів визначення октанового числа автомобільних палив обґрунтовано необхідність розробки нових, більш точних експрес-методів. Досліджено можливість визначення октанового бензину за його густиною із використанням технологій штучних нейронних мереж. Шляхом комп’ютерного моделювання визначено структуру штучної нейронної мережі, котра з високою точністю описує взаємозв’язок між октановим числом та густиною бензину, розроблено алгоритм її програмної емуляції. На основі побудованого алгоритму розроблено прикладне програмне забезпечення, що емулює роботу нейронної мережі для визначення октанового числа бензину за його густиною на персональному комп’ютері.