МЕТРОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ВУЗЛА ПРИВОДУ ПОРШНЕВИХ РОЗДІЛЮВАЧІВ У ВИТРАТОВИМІРЮВАЛЬНИХ ПОРШНЕВИХ УСТАНОВКАХ - Бас, О. А.; Петришин, І. С.; Присяжнюк, Т. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Удосконалена фізична та математична моделі процесу відтворення одиниці об’ємної витрати газу в установках поршневого типу. Описаний частотно-регульований вузол електроприводу в комплекті з швидкісним циліндричним та силовим конічним редукторами. Запропоновано застосувати ланцюгову передачу для перетворення обертового руху вихідних привідних валів конічного редуктора в зворотно-поступальний рух поршневих розділювачів. Для зкомпонованого комплексного вузла приводу розроблена функціональна схема. Проведений метрологічний аналіз із застосуванням процедури менеджменту невизначеності (метод РUМА).