ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ЛІНІЙНОЇ ПОЛЯРИЗАЦІЇ (LPR) ДЛЯ МОНІТОРИНГУ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНГІБІТОРНОГО ЗАХИСТУ НАФТОПРОМИСЛОВОГО ОБЛАДНАННЯ - Вишневський, Р. М.; Григораш, В. В.; Кісіль, І. С.; Дранчук, М. М.; Литвин, Б. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Описано суть методу лінійної поляризації з метою визначення швидкості корозії металевих об’єктів в різних водних середовищах. Представлені результати досліджень корозійної агресивності пластових вод НГВУ „Охтирканафтогаз”. Вказані сфери застосування методу лінійної поляризації, його переваги і недоліки