МЕТРОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИМІРЮВАННЯ ПОВЕРХНЕВОГО НАТЯГУ РІДИН ПРИЛАДОМ, ЩО РЕАЛІЗУЄ УДОСКОНАЛЕНИЙ МЕТОД РОЗГОРНУТОГО МЕНІСКА - Кісіль, І. С.; Барна, О. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Здійснений метрологічний аналіз приладу, який реалізує удосконалений метод розгорнутого меніска біля вертикально зануреного у досліджувану рідину циліндра для визначення поверхневого натягу на межі розділу рідина – повітря. Оцінені стандартні невизначеності всіх впливових факторів на результати вимірювання поверхневого натягу вказаним приладом, а також сумарна і розширена невизначеності отриманих результатів вимірювання.