ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕНІСКА ГАЗОВОЇ БУЛЬБАШКИ В ОКОЛІ МАКСИМАЛЬНОГО ТИСКУ В НІЙ - Малько, О. Г.; Кісіль, І. С.; Малько, А. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Шляхом числового моделювання квазістатичного процесу утворення капілярних поверхонь газової бульбашки дослідженні їх характеристики в околі максимального тиску в меніску. Отримані результати є методологічною основою запропонованої модифікації методу падаючого меніска для вимірювання динамічного міжфазного натягу