СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОПТИМИЗАЦИЯ МОДЕЛИ ВИБРОДИАГНОСТИКИ ПО МИНИМУМУ СРЕДНЕГО РИСКА - Мигущенко, Р. П. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Розглянута задача оптимізації простору інформативних параметрів локалізованих частотно-часових моделей вібросигналів за критерієм мінімуму повної ймовірності помилки діагностики, що здійснена на основі коваріаційного аналізу результатів вейвлет-перетворення спектрально-нестаціонарних вібросигналів при діагностиці стану промислових вібраційних об’єктів. В статті показано, що інформативними параметрами при аналізі вібросигналу для проведення контролю та діагностики можуть бути дисперсійні оцінки і критеріальні F-статистики тестування результатів вейвлет-перетворення, які залежать від масштабу і зсуву. Мінімум ймовірності помилки діагностики визначається на основі оптимальної кількості статистик, які описують промисловий вібраційний об’єкт та оптимального співвідношення помилок першого та другого роду.